2009

Indbrud efter indbrud på kolonien

I oktober 2009 opdagede Finn Christensen at der havde været indbrud på kolonien. Det var et rædselsfuldt syn: alle døre i udhusene er smadrede låsen brudt op og alt inventar væltet ud på gulvet eller ødelagt.
På kolonien er køkken, depoter, lærerværelse, udhuse og vaskehus     totalt endevendt. Ting er smidt på gulvet og trampet rundt i. Mærkelige     ting er stjålet: teaterets sminkekasse, perleplader, farvekridt, sengetøj, tegnepapir, skikkontakter, ledninger, vaser, askebægre, margretheskåle og meget mere. Medicinskabet er tømt for plaster og gazebind. Depotet med glemt tøj er tømt. Alt er et kaos.
    På en af sovesalene er to køjesenges bunde savet ud. Det viser sig senere, at bundene er brugt til at lave en vogn (se foto: hjulene er koloniens to enhjulede cykler) som har transporteret tyvegodset op til kolonien indgang. Her er det blevet hentet af et større kørertøj. Flere sække var gemt i koloniens skovhytte med læderrester, malerpensler, sodavandsflasker o.s.v.
    Et stort oprydnings- og reparationsarbejde på begyndtes. Et par dage efter vendte tyvene tilbage og brækkede dørene op igen. Sandsynligvis for at hente de gemte sække. Senere overraskede Henning tyvene, der kom kørende på motorcykler. De troede kolonien var tom og blev meget forskrækkede, da de opdagede Henning på køkkentrappen. Herefter tog de flugten.
    Senere på foråret 2010 blev koloniens opvaskemaskine mrk. KEN stjålet.
Ligeledes måtte der, i utiden, indkøbes en ny opvaskemaskine. Kolonien fik efter sommeren installeret tyverialarmer og med konsulenthjælp blev kolonien gennemgået for at sikre den bedre mod indbrud. Koloniens forsikringsselskab takke herfor ved at opsige koloniens forsikring:-).
Der er ødelæggelser for omkring 120.000 kr. + stjålne ting for 60.000 kr.

Foto: Tyvene tog sig tid til at konstruere en kærre ud fra en udsavet sengebund fra sovesalen, nogle rafter og to af koloniens ét-hjulede cykler. Tyvene havde sikkert planlagt at transportere endnu flere tyvekoster væk fra kolonien i kærren hvis ikke de var blevet overrasket.


Første nybyggeri på kolonien siden 1935

Det nye hus, som er det første byggeri på kolonien siden 1935 blev taget i brug.
Da kolonien stod færdig i 1935 opførte man året efter udhusene med vaskehus, redskabsrum og brændeskur. Siden er der ingen nybygninger sket.
Især på de mange regnfulde dage som kendetegnede 2009-sommeren, var det nye hus særdeles velkommen.

Arbejdsdag på kolonien

Lørdag den 24. oktober 2009 var der arbejdsdag på kolonien. Elleve friske kolonivenner mødte op og fik ryddet krat omkring skovhytten, omkring lederhus og tantehytte og fældet træer omkring skovhytten, tantehytte og lederhuset.