Nyheder‎ > ‎

Mindeord for formand for Foreningen Aarhuskolonien og mangeårig formand for Ahl Fonden, Mogens Lundgaard Hansen

indsendt 19. apr. 2014 13.48 af Jens D. Holbech   [ opdateret 19. apr. 2014 14.23 ]

Formand for Ahl Fonden, Henning Lindberg, skrev dette mindeord i Århus Stiftstidende i anledning af at Mogens Lundgaard Hansen afgik ved døden den 14. marts 2014:

Det er med stor sorg, Ahl Fonden har modtaget meddelelse om, at fhv. skoleinspektør og tidligere formand for Ahl Fonden, Mogens Lundgaard Hansen, er afgået ved døden 15. marts 2014.
Mogens Lundgaard Hansen var uddannet folkeskolelærer og viceinspektør på Vorrevangskolen i en årrække. I den sidste del af arbejdslivet var han skoleinspektør ved Søndervangsskolen. Ved siden af sit skolearbejde arbejdede han ulønnet og frivilligt i bestyrelserne omkring Aarhuskolonien, Kosmorama a/s og Ahl Fonden til fordel for århusianske børn.
I Ahl Fonden og Foreningen Aarhuskolonien lærte vi Mogens Lundgaard Hansen at kende som en effektiv, samarbejdsvillig og særdeles engageret person. Hans fokuspunkt var til alle tider de børn, der omgav ham i hans arbejdsliv og i fritiden på Aarhuskolonien.
Det var helt naturligt for Mogens Lundgaard Hansen at udføre et stykke socialt arbejde omkring de århusianske børn. Utrætteligt, og uden tanke på egen person lagde han et stort arbejde i at skaffe århusianske skolebørn ferieoplevelser på Aarhuskolonien ved Ahl Strand.
Mogens Lundgaard Hansen var med til at oprette Ahl Fonden i 1985 og var dens formand i perioden 1985– 2007. Herefter fungerede han som formand for foreningen Aarhuskolonien. Pludselig og voldsom sygdom satte en brat ende for dette arbejde. Mogens Lundgaard Hansen vil blive savnet i Ahl Fonden og foreningen Aarhuskolonien, som stod hans hjerte så nær. Et stort og varmt menneske, en ven, er ikke længere blandt os. Vore tanker er hos hans familie i denne svære stund.
Ære være Mogens Lundgaard Hansens minde.

Som mange af os husker Mogens: med ordet i sin magt kunne han tryllebinde hele forsamlingen med sin fortælleglæde og smittende gejst. Her holder han tale ved koloniens 75 års jubilæum.

Comments